Volg ons:

Art Studio viert Bevrijdingsdag met inspirerende Vrijheidssoep

Op 5 mei 2023 vierde de Art Studio opnieuw Bevrijdingsdag met een bijzondere vrijheidssoep. Dit jaar zorgde de Vrijheidssoep opnieuw voor inspirerende ontmoetingen aan de eettafel met wijkbewoners uit Hoogvliet. Het was dé plek waar mensen samenkwamen voor goede gesprekken over vrijheid en belangrijke thema’s die speelden in de verschillende wijken van de stad.

De vrijheidsmaaltijd is een initiatief dat in 2015 in Amsterdam is gestart en sindsdien uitgegroeid tot een landelijk evenement. Het idee is simpel maar krachtig: op Bevrijdingsdag komen mensen samen om te eten en te praten over vrijheid. De Art Studio biedt op die dag een vrijheidssoep aan in plaats van een vrijheidsmaaltijd.

Dit jaar was de vrijheidssoep opnieuw een groot succes. Mensen van alle leeftijden en achtergronden schoven aan en genoten van een heerlijke vrijheidssoep. Tijdens dit event gaat niet alleen om het eten. Het gaat vooral om de gesprekken die plaatsvinden aan de eettafel. Gesprekken over vrijheid, over de betekenis van vrijheid en over de uitdagingen die we als samenleving nog moeten overwinnen om vrijheid voor iedereen te waarborgen. Ook dit jaar waren de gesprekken aan de eettafel wederom bijzonder inspirerend.

De vrijheidssoep in de Art Studio was een mooie manier om Bevrijdingsdag te vieren en stil te staan bij de waarde van vrijheid. Het was een bijzondere activiteit die mensen uit de verschillende wijken van Hoogvliet samenbracht en de banden tussen buurtbewoners versterkte. We hopen dan ook dat we volgend jaar weer veel mensen mogen verwelkomen tijdens de vrijheidssoep in de Art Studio. Want vrijheid is iets wat we moeten koesteren en waar we samen aan moeten blijven werken.