Volg ons:

De Onvergetelijke Stem van Cesária Évora

Ze kreeg de bijnaam “de diva op blote voeten”, maar de wereldberoemde Cesária Évora (1941-2011) vermeed elk vorm van divagedrag. Dit liefdevolle portret toont ons een zangeres die, door onder andere blootsvoets op te treden, haar nederige afkomst nooit vergat.

Op donderdag 1 juni 2023 vond er een speciale vertoning plaats in samenwerking met Art Studio Hoogvliet en OCV Hoogvliet bij Lantaren Venster. Het was een inspirerend evenement met een paneldiscussie, live muziek, Kaapverdiaanse hapjes en meer! De voorstelling was volledig uitverkocht en na afloop was er in de foyer gelegenheid om de documentaire verder te bespreken.

“Cesária Évora” geeft ons een beeld van deze buitengewone vrouw door middel van archiefbeelden, concertopnames, interviews en beelden van Kaapverdië. Ze bleef altijd trouw aan zichzelf en gaf nooit haar onafhankelijkheid op. Maar ze was ook getekend door een moeilijke jeugd. Toen een interviewer haar vroeg naar haar grootste droom, antwoordde ze resoluut: “Ik geloof niet in dromen, vraag me iets anders!”