Volg ons:

Lancering Jongerenhub in Hoogvliet is een primeur voor Rotterdam!

‘Hoogvlietse Jongerenhub is verdeeld over 3 locaties!”

In Hoogvliet ontbreekt het momenteel aan één geschikte plek waar jongeren terecht kunnen. Er is daarom gekozen om op dinsdag 23 april een nieuw samenwerkingsverband te creëren en bestaande locaties door te ontwikkelen naar jongerenhubs. Het gebruik van bestaande locaties zorgt ook voor een duurzaam karakter. 

De Jongerenhub in Hoogvliet wordt de katalysator voor positieve verandering en groei in de gemeenschap. Door de synergie tussen diverse disciplines te omarmen, streven DOCK, de ARTstudio en SPOT een plek te creëren waar jongeren trots op zijn en waar ze de middelen vinden om hun potentieel te verwezenlijken. De drie partners stellen hun locaties (Huis van de Wijk de Zevensprong, de ARTstudio en SPOT) beschikbaar en committeren zich hiermee aan de missie van het concept Jongerenhubs. Dit betekent concreet dat jongeren de ruimte krijgen om zelf de regie te pakken over de ruimte, de inrichting en de activiteiten. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, talenten te ontdekken, huiswerk te maken en te ontspannen in een veilige en ondersteunende omgeving. Iedere partner heeft hierin een specifieke rol en verantwoordelijkheid. 

  • DOCK richt zich vooral op het signaleren van eventuele hulpvragen, ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling, (begeleiding) bij jongerenparticipatie en communitybuilding
  • Art Studio Hoogvliet biedt programmering aan voor talentontwikkeling met betrekking tot kunst en cultuur
  • Bij SPOT kunnen jongeren terecht voor activiteiten met betrekking tot sport en bewegen

Om de verbinding te behouden wordt er een ambulant sociaal beheerder beschikbaar gesteld vanuit DOCK die voor de jongeren een vast aanspreekpunt is en actief bezig is met het stimuleren van jongerenparticipatie.  De ambitie voor 2024 is om met enthousiaste jongeren een jongerencomité te organiseren dat DOCK ondersteunt vanuit het gedachtegoed van Talenthouse. 

Programma

Tijdens de lancering van de Jongerenhub op dinsdag 23 april werd wethouder Achbar bij elke locatie ontvangen door de verantwoordelijke partner en ontving  hij een korte toelichting over de activiteiten per locatie. 

Het programma was als volgt: 

18.00 – 18.10 uur Start bij Huis van de Wijk- De Zevensprong,

Welkomstwoord door Jasper Stamm en rondleiding door Miranda Hewitt

*Optreden door urban rapformatie FMG

18.20 – 18.30 uur SPOT

Welkomstwoord door Maikel Pireau en rondleiding door Redouan Yagoub

*Aftrap 1 tegen 1 voetbaltoernooi, door Emms van Broederliefde 

18.40 – 18.50 uur Art Studio Hoogvliet

Welkomstwoord door Alice Fortes en rondleiding door Tessa

*workshops Afrikaans dans, muziek produceren en DJ Edson Cesar van Broederliefde draait tijdens deze afterparty (want alle samenwerkende partners en genodigden) eindigden uiteindelijk bij Art Studio Hoogvliet)

18.50 – 18.55 uur Kort interview met wethouder Achbar door wijkraadslid Runell Martes

18.55 – 19.00 uur Afsluitingswoord en officiële lancering concept door wethouder Achbar. Wethouder overhandigde een cheque aan een aantal jongeren die zij mogen gebruiken bij de Art Studio. 

19.00 uur Vertrek wethouder Achbar

20.00 uur Einde programma in de Art Studio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *