Volg ons:

Lekker met de meiden tijdens Girlzzz Festival in Hoogvliet

Dit bericht is afkomstig van Open Rotterdam.
Link: https://openrotterdam.nl/lekker-met-de-meiden-tijdens-girlzzz-festival-in-hoogvliet/

ART Studio Hoogvliet organiseert in samenwerking met Female Force een nieuw festival in Hoogvliet voor meiden van 12 tot 27 jaar, genaamd Girlzzz Festival. Zaterdag 8 oktober is het event een plek voor creativiteit, dans, zelfontwikkeling en lol. Het Girlzzz event is een ‘safe space’ voor meiden waar ze elkaar kunnen inspireren, ontmoeten en bewust kunnen worden van hun eigen competenties

 “We willen graag een event organiseren waarbij meiden centraal staan om ze te inspireren en empoweren.” vertelt Alice Fortes, directeur van ART Studio Hoogvliet. Om een programma neer te zetten dat aansluit op de wensen en behoeftes van de doelgroep, ging de organisatie in gesprek met dochters, nichtjes, kleindochters en buurmeisjes. Daar rolden een aantal interessegebieden uit en dus kunnen meiden deze zaterdag onder andere workshops volgens in Afro dans, spoken word, zang en uiterlijke verzorging.

Naast verschillende activiteiten is de documentaire ‘Liever Kroes?!’ van Nelly Dos Reis ook onderdeel van het festival. In deze film gaat Nelly op zoek naar haar identiteit tijdens haar natural hair journey.Na afloop van de film gaan de meiden in gesprek met een aantal experts over het onderwerp met als thema ‘identiteit’. In het bomvolle festivalprogramma, dat duurt tot savonds 8 uur, zijn er ook optredens van Rotterdamse violist Shauntell en singer-songwriter Tessa uit Hoogvliet. “We willen werken met rolmodellen uit de buurt. Veel meiden worstelen met wat ze later willen gaan doen. Soms kiezen ze dan iets wat hun ouders willen, zoals administratief medewerker terwijl ze zelf misschien liever iets met kunst en cultuur doen. The sky is the limit.”