Volg ons:

Regen Trotseert Bezoekers Niet: Veiligheidsdag op Campusplein Hoogvliet Bruist

Ondanks de overvloedige regenbuien die het campusplein in Hoogvliet teisterden, weerhield het slechte weer de enthousiaste bezoekers er niet van om te genieten van een dag vol actie en vermaak tijdens de sprankelende Veiligheidsdag afgelopen zaterdag (27 augustus 2023).

Met een overvloed aan activiteiten en ervaringen was er altijd wel iets te doen, zelfs tussen de regendruppels door. Van spectaculaire demonstraties tot de kans om de verschillende overheidsvoertuigen eens van dichtbij te zien en te fotograferen.

Verschillende overheidsvoertuigen, waaronder glanzende brandweerwagens, imposante politiewagens en robuuste legertanks, stonden in de schijnwerpers en lieten de nieuwsgierige bezoekers toe om van dichtbij kennis te maken met de technologie en werkwijzen van deze diensten.

Bezoekers kregen de gelegenheid om deel te nemen aan een breed scala aan activiteiten. De adrenalinezoekers konden plaatsnemen in een autosimulator en hun rijvaardigheid testen in diverse omstandigheden. Voetbalfans konden hun behendigheid tonen in een online voetbalspel en in de pannakooi. Voor degenen die een voorproefje van avontuur wilden, was er de mogelijkheid om plaats te nemen achter het stuur van een politieauto en zelfs een echt vuur te blussen.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de kans om een kijkje te nemen in een authentieke legertank, waarbij bezoekers een glimp opvingen van de technologie en het innerlijke mechanisme van dit krachtige voertuig.

Bekijk hieronder de foto’s terug van deze leerzame en leuke dag.